7 προτάσεις για να στολίσετε το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία αυτές τις Άγιες μέρες! Ο στολισμός του δέντρου σιγά σιγά μπαίνει στις προτεραιότητες, και μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν!

- Διαφήμιση -

Πως όμως θα καταφέρουμε να στολίσουμε το ομορφότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο; Πάμε λοιπόν να δούμε τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να έχουμε ένα πανέμορφο δέντρο.

Τι πρέπει να προσέξουμε για ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο δέντρο:

1. Φυσικό ή τεχνητό; Αν αποφασίσετε να αγοράσετε τεχνητό δέντρο για να το κρατήσετε περισσότερα χρόνια, φροντίστε να είναι ψηλό και τα κλαδιά του πυκνά. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι το σωστό άνοιγμα των κλαδιών του δέντρου, ώστε να φαίνεται όσο πιο φυσικό γίνεται. Αφιερώστε χρόνο στη δουλειά αυτή, για να φαίνεται το δέντρο σας πλούσιο και εντυπωσιακό.

2. Διακοσμητικό θέμα του δέντρου. Μπορείτε, για παράδειγμα, να επιλέξετε το θέμα «φύση» και να διακοσμήσετε το δέντρο σας με κουκουνάρια και χειροποίητα στολίδια από διαφορετικά φύλλα ή καρπούς. Ή το θέμα «γλυκά», φτιάχνοντας στολίδια από μπισκότα σε διαφορετικά χριστουγεννιάτικα σχέδια και ζαχαρωτά. Το θέμα σας μπορεί, επίσης, να είναι χρωματικό και τα στολίδια που θα επιλέξετε να έχουν συγκεκριμένους χρωματικούς συνδυασμούς που να ταιριάζουν περισσότερο (π.χ. κόκκινο με λευκό, χρυσό με κόκκινο) Ένα διακοσμητικό θέμα θα σας βοηθήσει να επιλέξετε στολίδια που ταιριάζουν και θα σας εξασφαλίσουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

3. Επιλέξτε τα κατάλληλα λαμπάκια: Για να μη δυσκολευτείτε αργότερα που θα είναι φορτωμένο με μπάλες και άλλα διακοσμητικά, θα πρέπει να βάλετε τα φωτάκια πριν αρχίσετε να τα τοποθετείτε όλα αυτά. Επίλεξε λευκά ή πολύχρωμα φωτάκια ανάλογα με το θέμα σας και καλό είναι να λάβετε υπόψιν σας δύο κανόνες: τα λαμπάκια τα τοποθετούμε από επάνω προς τα κάτω και χρειάζεστε περίπου 100 λαμπάκια ανά 60 εκατοστά χριστουγεννιάτικου δέντρου.

4. Χρησιμοποιήστε μπάλες διαφορετικών μεγεθών. Για να αποκτήσετε ένα εντυπωσιακό δέντρο καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μπάλες σε διαφορετικά μεγέθη. Το αποτέλεσμα να είστε σίγουροι ότι θα είναι εντυπωσιακότερο. Οι μεγαλύτερες μπάλες τοποθετούνται στο κέντρο του δέντρου για να δώσουμε μεγαλύτερο βάθος, ενώ οι μικρότερες στις άκρες των κλαδιών για να φαίνεται πιο πλούσια. Εάν τελειώσετε με τις μπάλες, τότε μπορείτε να συμπληρώσετε τη διακόσμηση του δέντρου σας με στολίδια και άλλα διακοσμητικά.

5. Διακοσμητικά κλαδιά ή λουλούδια: Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά κλαδιά ή λουλούδια τα οποία θα κάνουν το δέντρο σας να φαίνεται ακόμα πιο πλούσιο.

6. Επιλέξτε την κατάλληλη κορυφή: Επιλέγουμε την κατάλληλη κορυφή ανάλογα με το θέμα που έχουμε αποφασίσει ότι θα έχει το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας! Οι πιο κλασσικές επιλογές είναι λευκά, χρυσά, κόκκινα ή ξύλινα αστέρια. Μπορείτε όμως να κάνετε την διαφορά και να χρησιμοποιήσετε ένα όμορφο στεφάνι ή έναν εντυπωσιακό φιόγκο!

7. Κρύψτε τη βάση του δέντρου: Κάτι πολύ σημαντικό επίσης είναι να μην ξεχάσετε να κρύψετε την μεταλλική βάση του δέντρου σας με μια χριστουγεννιάτικη ποδιά και φυσικά να τοποθετήσετε επάνω την παραδοσιακή φάτνη ή ένα μουσικό καρουζέλ ή καρυοθραύστες!

Πηγή: vicko.gr

- Διαφήμιση -