Πως να καθαρίσεις εμαγιέ ή κεραμικά μάτια από λιωμένο πλαστικό

Απαντάμε στην ερώτηση της φίλης μας Ιωάννας, η οποία άφησε πλαστικό τάπερ κατά λάθος στο ζεστό εμαγιέ μάτι της κουζίνας της. Η ίδια τεχνική χρησιμοποιείται και για τις κεραμικές εστίες.

- Διαφήμιση -

Καθαριότητα Ματιών Κουζίνας

Και σε ποιον δεν έχει συμβεί; Ή τουλάχιστον σε αυτούς που έχουν ακόμα παλιά κουζίνα με εμαγιέ μάτια…

Η φίλη της σελίδας μας Ιωάννα, μας έστειλε email στο οποίο αναφέρει τη μικρή της “γκάφα” να ξεχάσει το πλαστικό της τάπερ στο ζεστό μάτι της εμαγιέ κουζίνας της! Shit happens που λένε και οι Εγγλέζοι! Πάμε να τα καθαρίσουμε Ιωάννα και μη σε νοιάζει καθόλου!

Θα χρειαστείς:

– Κουτάλι ή μη-κοφτερό μαχαίρι 

Σπρέυ WD-40

– Ασετόν

– Λεπίδα ξυραφιού (πχ Astor)

– Μαλακό πανί

– Νερό

Σαπούνι

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

1.  Άσε το μάτι να κρυώσει. Χειρότερα θα το κάνεις παρά καλύτερα

2.  Αφαίρεσε όσο περισσότερο πλαστικό μπορείς, αφού πρώτα έχει κρυώσει καλά. Χρησιμοποίησε το μαχαίρι με προσοχή μη γρατσουνίσεις την εστία.

3. Ψέκασε με το WD-40 το υπολειπόμενο πλαστικό και άστο να δράσει 10 λεπτά

4. Με τη λεπίδα ξυραφιού, κρατώντας την προσεχτικά και όσο πιο οριζόντια μπορείς (για να μην γρατσουνίσεις την εστία), αφαίρεσε σιγά σιγά το πλαστικό από την εστία. Προσοχή μην κοπείς με το ξυραφάκι!

5. Όταν πλέον έχει φύγει η μεγαλύτερη ποσότητα, ήρθε η ώρα του ασετόν. Εξατμίζεται γρήγορα, οπότε πρέπει να εμποτίζετε το λεκέ συχνά με βαμβάκι και ασετόν, ενώ παράλληλα αφαιρείτε το πλαστικό με το ξυράφι.

6. Τέλος με ζεστό νερό και σαπούνι αφαιρέστε ότι υπόλοιπο έχει απομείνει

Εάν πάλι δε δείτε αποτέλεσμα, θα πρέπει να καταφύγετε σε ισχυρά χημικά-διαλυτικά. Προσπαθήστε όμως πρώτα τον παραπάνω “πιο φυσικό” τρόπο.

Καλή επιτυχία σε όλους!

- Διαφήμιση -