Δείτε πως χώρεσε τα πάντα μέσα σε μόλις 24τμ!

Η τεχνολογία και το home design εξελίσσονται συνεχώς, αυτό είναι γνωστό. Δείτε πως κατάφεραν λοιπόν να χωρέσουν σχεδόν τα πάντα σε λίγα μόνο τετραγωνικά ενός μικροσκοπικού διαμερίσματος!

- Διαφήμιση -

Πριν από 3 χρόνια είχαμε δει τον Christian Schallert να καταφέρνει να χωρέσει όλα τα απαραίτητα ενός σπιτιού μέσα σε μόλις 24 τ.μ..

Αυτή τη φορά έχουμε μια πιο επιστημονική προσέγγιση για το πως μπορείς να διπλασιάσεις ή και να τριπλασιάσεις τον ωφέλιμο χώρο ενός μικρού διαμερίσματος από τους αρχιτέκτονες του MIT.

Πρόκειται για το project CityHome, το οποίο βασίζεται σε πολύ απλές ιδέες και στη χρήση της τεχνολογίας. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, όλες οι απαραίτητες συσκευές, έπιπλα και ανέσεις (π.χ. κρεβάτι, τηλεόραση, γραφείο, κουζίνα, ντουλάπια κλπ.) βρίσκονται ενσωματωμένες σε ένα σύστημα που μπορεί να αλλάζει μορφή (διαθέτει εσωτερικούς μηχανισμούς) ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.

Κάθε τι που χρειάζεται ο ένοικος έρχεται στο προσκήνιο με προκαθορισμένες χειρονομίες, οι οποίες γίνονται αντιληπτές από τις ενσωματωμένες κάμερες του συστήματος (π.χ. με μια κίνηση ανοίγει το κρεβάτι ή με κάποια άλλη το τραπέζι της κουζίνας).

Οι σχεδιαστές θα επιχειρήσουν να βρουν χρηματοδότες για να προχωρήσουν το project CityHome στην παραγωγή, αλλά δηλώνουν ότι χρειάζεται περαιτέρω σκέψη για επέκταση σε πιο πολύπλοκα συστήματα, όπως για παράδειγμα το μπάνιο.

Απολαύστε και τα 2 βίντεο!

Πηγή: techgear

- Διαφήμιση -