Low budget ιδέες διακόσμησης από το Σπύρο Σούλη

Παίρνουμε ιδέες από το γνωστό Έλληνα διακοσμητή Σπύρο Σούλη και διακοσμούμε το σπίτι μας με low budget. Έξυπνες ιδέες για όμορφα αποτελέσματα!

- Διαφήμιση -

Όλοι αξίζουν και πρέπει να έχουν ένα όμορφο σπίτι. Ακόμα και αν τα οικονομικά σας δεν είναι τα καλύτερα, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διακοσμήσετε τον χώρο σας. Με μερικά tips που σας δίνουμε παρακάτω μπορείτε να μετατρέψετε το σπίτι σας σε έναν στιλάτο και φιλόξενο χώρο για εσάς και τους φίλους σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε και δεν διαπραγματευόμαστε καθόλου σε αυτό είναι ένα καλό καθάρισμα. Καθαρίστε το σπίτι σας και βάλτε το σε τάξη. Αμέσως, θα βελτιωθεί η ποιότητα του χώρου σας. Κάντε το καθάρισμα παιχνιδάκι με τα tips που σας δίνουμε.

diakosmisi low budget

Πρώτα από όλα σκεφτείτε τι έχει προτεραιότητα

Πρέπει να ξέρετε ποιο είναι το budget σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε αγορά. Όποιο και να είναι αυτό, διαβάστε πρώτα ολόκληρο το άρθρο και αποφασίστε τι είναι αυτό που θα  μετατρέψει περισσότερο τον δικό σας χώρο και τι έχει το σπίτι σας μεγαλύτερη ανάγκη. Μην αρχίσετε να αγοράζετε οτιδήποτε πριν το κάνετε αυτό, γιατί κατά πάσα πιθανότητα, θα δείτε τον προϋπολογισμό σας να εξανεμίζεται πολύ γρήγορα σε αντικείμενα ή υλικά που μπορεί να μην είναι πρωταρχικής σημασίας για εσάς και δεν θα έχετε μετά χρήματα να διαθέσετε σε αυτά που πρέπει να αγοράσετε.

Βάψτε έναν τοίχο

Το να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού σας είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να αλλάξετε τη διακόσμηση και να κάνετε αναβάθμιση στο σπίτι σας. Αν, παρόλα αυτά, δεν έχετε χρήματα για να κάνετε ούτε αυτό αυτή τη στιγμή, τότε μπορείτε απλά να βάψετε μόνο έναν τοίχο. Ακόμα και αυτό θα βελτιώσει τον χώρο σας.

Ξεφορτωθείτε όλα όσα δεν χρειάζεστε

Πριν αρχίσετε να ανησυχείτε σχετικά με το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να αγοράσετε, ξεκινήστε πετώντας ή ανακυκλώνοντας όλα όσα δεν χρειάζεστε (Δείτε: reuse and recycle) και δεν θέλετε να έχετε πλέον στο σπίτι σας. Χτυπημένα, μισοκολλημένα, παλιά, εκτός μόδας αντικείμενα που κάνουν το σπίτι σας να δείχνει παλιομοδίτικο, μπορούν να πεταχτούν. Με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσει ο χώρος σας.

Κάντε το μόνοι σας

Φτιάχνοντας τα δικά σας έπιπλα και άλλα διακοσμητικά είδη (DIY) μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας με οικονομικά υλικά και με τις οδηγίες που σας δίνουν σχετικά site, όπως είναι το δικό μας. Δείτε μερικές ιδέες για τέλεια diy.

Χρησιμοποιήστε το «Add Sale Alert»

Μάθετε να ψωνίζετε στις εκπτώσεις. Υπάρχουν site (όπως είναι το ShopStyle) που μπορείτε να μπείτε και να πατήσετε το κουμπί Add Sale Alert. Έτσι όταν θα βρίσκεται σε έκπτωση κάποιο προϊόν που σας ενδιαφέρει, το site θα σας ειδοποιεί με αποτέλεσμα να μπορείτε να το πάρετε σε πολύ καλή τιμή. Το ίδιο μπορεί να κάνει και το Amazon.

diakosmisi low budget

Κάντε το δικό σας

Mπορεί το να φτιάξετε κουρτίνες, καναπέδες ή τραπέζια στα μέτρα σας να είναι πολύ ακριβό αλλά σίγουρα μπορείτε να κάνετε το εξής: Φέρτε στα μέτρα σας πράγματα που ήδη έχετε. Βάλτε για παράδειγμα ένα έξτρα ύφασμα ή σχεδιάκια στις κουρτίνες σας. Ή βάψτε τα πόδια ενός τραπεζιού που ήδη έχετε σε κάποιο άλλο χρώμα.

Μεγάλες αλλαγές με μικρά πράγματα

Ο χώρος σας θα αλλάξει όψη αν εσείς αλλάξετε κάποια μικρά αλλά σημαντικά στοιχεία. Παίξτε με την επανατοποθέτηση των επίπλων και επενδύστε σε πολλά αντικείμενα που είναι οικονομικά και θα δώσουν στυλ και αέρα ανανέωσης. Εκτός από το χρώμα σε κάποιους τοίχους, η ταπετσαρία (υπάρχουν πολύ οικονομικές και όμορφες ταπετσαρίες στην αγορά) θα μεταμορφώσει στο λεπτό οποιοδήποτε δωμάτιο και θα κρύψει ατέλειες σε τοίχους ή ακόμα και έπιπλα. Αλλάξτε μαξιλαράκια, καπέλα φωτιστικών, τοποθετήστε στο χώρο φυτά σε όμορφες γλάστρες, ρίξτε ριχτάρια σε φθαρμένα έπιπλα και βάψτε μόνοι σας παλιά ξύλινα κομμάτια, ή απλά τρίψτε τα και περάστε τα με ειδικό βερνίκι. Όλα αυτά δεν κοστίζουν πολλά, αλλά θα κάνουν μεγάλη διαφορά. Αν δεν έχετε χρήματα για νέα διακοσμητικά αντικείμενα, τότε…

διακοσμηση σπιτιου low budget

«Αγοράστε» από το σπίτι σας

Ο πιο οικονομικός τρόπος για να διακοσμήσετε το σπίτι σας είναι να «ψωνίσετε» όλα όσα ήδη έχετε. Κάντε μια βόλτα σε όλα τα δωμάτιά σας σαν να πηγαίνετε βολτα στα μαγαζιά. Πάρτε ό,τι σας αρέσει σαν να το αγοράζετε και βάλτε το σε ένα καλάθι. Στο τέλος απλά διακοσμήστε με αυτά που «αγοράσατε» αλλάζοντάς τους θέση.

Ευχαριστούμε το Σπύρο Σούλη για το άρθρο του καθώς και περιοδικό tlife για τη φωτογραφία του άρθρου.

- Διαφήμιση -