Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού

Ξέρω ακόμα δεν έχει μπει το Φθινόπωρο και μεις ονειρευόμαστε από τώρα τα Χριστούγεννα 🙂 Όπως και να ‘χει, είναι η καλύτερη για πολλούς εποχή του χρόνου.

Αυτή η ζεστασιά όμως είναι και θέμα σωστής Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Παραθέτουμε παρακάτω μερικά μικρά tips που θα φέρουν τη γιορτινή ζεστασιά στο χώρο σας:

  • Προτιμήστε άσπρα υφάσματα και γενικά το άσπρο χρώμα στη διακόσμηση. Χριστούγεννα σημαίνει χιόνι το οποίο οι περισσότεροι από εμάς το λατρεύουν. Άσπρα χνουδωτά ριχτάρια στους καναπέδες ή μια άσπρη φλις κουβέρτα θα δώσει κάνει τη διακόσμηση λίγο πιο “χουχουλιάρικη” .
  • Επιλέξτε ένα χαλί με ψηλό πέλος και στυλ βελέντζας το οποίο θα προδιαθέτει εσάς και τους επισκέπτες σας να κάτσουν κάτω παρά να αράξουν στον καναπέ.
  • Χαμηλός φωτισμός. Αν έχετε φωτισμό με dimmer (ροοστάτη), επιλέξτε μία χαμηλή σκάλα για να δώσει πιο χαλαρωτικό τόνο στην ατμόσφαιρα.
  • Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Κυκλοφορούν σειρές από λαμπάκια “ψείρες”, με τα οποία μπορείτε να στολίσετε και να διακοσμήσετε Χριστουγεννιάτικα διάφορα έπιπλα στο σπίτι σας.
  • Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ασφαλώς και είναι αυτονόητο να το στολίσουμε χωρίς όμως να το παρακάνουμε. Προτιμούμε minimal στολισμό, αλλά αυτό είναι βέβαια γούστο του καθενός.
    Δείτε επίσης: 25 ιδέες διακόσμησης Χριστουγεννιάτικου δέντρου για τα φετινά Χριστούγεννα
  • Στικάκια κανέλας. Αγαπημένο μπαχαρικό το άρωμα του οποίου θυμίζει έντονα Χειμώνα και ιδιαίτερα Χριστούγεννα. Βάλτε μερικά στικάκια σε ένα μπωλ και αφήστε το άρωμά τους να σας ταξιδέψει.
  • Απαλή μουσική. Το Google Home Mini είναι η ιδανική λύση για να παίξτε την αγαπημένη σας μουσική ασύρματα στο σπίτι σας. Συνδέεται με το κινητό σας, ακούει τις φωνητικές σας εντολές και παίζει τα αγαπημένα σας τραγούδια από το Spotify, Youtube Music και άλλες υπηρεσίες. Παράλληλα το minimalistic design του διακοσμεί όμορφα το χώρο σας. Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ. Σύντομα θα ανεβάσουμε ξεχωριστό άρθρο με τις λειτουργίες του και την εγκατάστασή του.

Αυτά λοιπόν ήταν μερικές μικρές ιδέες Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης που θα δώσουν μια ιδιαίτερη ζεστασιά στο χώρο σας και θα προετοιμάσουν το κλίμα για τα φετινά Χριστούγεννα!

Bonus Video: 23 DIY κατασκευές για τα Χριστούγεννα