20 υπέροχες vintage χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης που μας φέρνουν αναμνήσεις από τις γιαγιάδες μας!

Τι όμορφες αναμνήσεις από τα Χριστούγεννα στο χωριό μας μας ξυπνά αυτή η φράση. Η κουζίνα της γιαγιάς υπάρχει ακόμα: Οι γεύσεις, οι μυρωδιές, η ζεστασιά και η αγάπη της κουζίνας της γιαγιάς αντικατοπτρίζονται στη λιτή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, όταν οι vintage διακοσμήσεις ζωντανεύουν αυτές τις αναμνήσεις. Όταν μαγειρεύουμε τις γιορτές, ας το κάνουμε σε ένα μαγικό σκηνικό. Με τη βοήθεια αυτών των ιδεών μπορείτε να κάνετε τη διακόσμηση της χριστουγεννιάτικης κουζίνας εντυπωσιακή. Επιλέξτε μία ή δύο από τις επιλογές που παρουσιάζονται παρακάτω και εμπνευστείτε από τις φωτογραφίες που ετοιμάσαμε για να διακοσμήσετε ξανά την κουζίνα σας στο πνεύμα των Χριστουγεννιάτικων εορτών με άρωμα και χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις στην κουζίνα της γιαγιάς. Θα σας παρουσιάσω 20 υπέροχες vintage χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης που μας φέρνουν αναμνήσεις από τις γιαγιάδες μας.

- Διαφήμιση -

Κόκκινες χριστουγεννιάτικες μπάλες, πολύχρωμα φωτάκια και ένας φουσκωτός Άγιος Βασίλης. Αυτά ήταν τα Χριστούγεννα των παιδικών μου χρόνων. Χριστούγεννα με τον παππού και τη γιαγιά. Τα ίδια στολίδια, στο ίδιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που τότε το είδα σαν τεράστιο και σήμερα διαπιστώνω ότι δεν είναι πάνω από ενάμιση μέτρο. Τα ίδια πολύχρωμα φωτάκια, που μπορεί να κάηκαν μια φορά, αλλά αντικαταστάθηκαν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο Άγιος Βασίλης δεν φουσκώνει πια, μάλλον τρύπησε, αλλά είναι στο κουτί με τα στολίδια, για να μου θυμίζει τα πιο υπέροχα Χριστούγεννα. Αυτά όταν ήμουν παιδί στο σπίτι της γιαγιάς μου.

Στη συνέχεια, η αγάπη απλώθηκε σε όλο το σπίτι, φορώντας τα γιορτινά του και μυρίζοντας το άρωμα των χριστουγεννιάτικων γλυκών. Οι αναμνήσεις μοιάζουν να κάνουν επιδρομή: «Το σπίτι μας τα Χριστούγεννα ήταν γεμάτο από συγγενείς που έρχονταν από τα γύρω χωριά, θείους, θείες, ξαδέρφια και όλα τα παιδιά κοιμόντουσαν μαζί. Στο σπίτι της, το χριστουγεννιάτικο δέντρο με κάθε λογής στολίδια και πολύχρωμα φωτάκια, εμείς τα παιδιά το στολίζαμε πάντα, με τους γονείς, τους παππούδες μας, να είναι εκεί δίπλα μας και να μας καμαρώνουν.

- Διαφήμιση -