Τα 5 tips που θα απαλλάξουν τα μπάνιο σας από τις οσμές

Η καθαριότητα του μπάνιου πρέπει να είναι σχολαστική γιατί παραμονεύουν αρκετά μικρόβια αλλά και υγρασία που προκαλεί τη γνωστή σε όλους μούχλα. Τι γίνεται όμως με τις οσμές; Πάμε να τις καταπολεμήσουμε!

- Διαφήμιση -

Ντουλάπι μπάνιου

H μυρωδιά της κλεισούρας στα ντουλάπια έχει… αναπάντεχο γιατρικό. Κόψε ένα κρεμμύδι στα 4, πάρε ένα κομμάτι του σε πιατάκι και άφησέ το για ένα βράδυ μέσα στο ντουλάπι. Την άλλη μέρα, άφησε το ντουλάπι ανοιχτό. Μόλις η πρώτη (άσχημη) μυρωδιά του κρεμμυδιού φύγει, δεν θα μυρίζει καθόλου.

Πλακάκια

Αφού περάσεις ένα σφουγγάρισμα με διάλειμμα από ξίδι και νερό, σφουγγάρισε ξανά με νερό σε συνδυασμό με κάποιο αιθέριο έλαιο.

Πετσέτες

Η υγρασία τους έχει αφήσει μια δυσάρεστη οσμή; Σε ένα ψεκαστήρι βάλε λίγη λευκή βότκα (!) και κρεμάστε τες έξω, στον αέρα. Οι μυρωδιές θα κάνουν φτερά.

Πλυντήριο ρούχων

Μυρίζει η συσκευή και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Δοκίμασε να πλύνεις με άδειο κάδο έναν πλήρη κύκλο στους 90 βαθμούς. Στη θέση του απορρυπαντικού βάλε 100ml λευκό ξίδι. Αν η μυρωδιά επιμένει, κάνε το ίδιο χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα αυτήν τη φορά. Αν το λάστιχο του πλυντηρίου έχει πιάσει μούχλα, τρίψε το με ξίδι.

Κουρτίνα μπάνιου

Η έντονη υγρασία του μπάνιου μπορεί να την κάνει να μυρίζει. Ξεκρέμασέ την και πλύνε τη σε πολύ ζεστό νερό μαζί με λευκό ξίδι. Ξέβγαλέ τη με ένα μείγμα νερού και 3-4 σταγόνων ελαίου βανίλιας. (Αν το υλικό της το επιτρέπει, βάλε την κουρτίνα συχνά πυκνά στο πλυντήριο στο πρόγραμμα που ενδείκνυται από τον κατασκευαστή)

Πηγή: womenonly

- Διαφήμιση -