Φτιάξτε οικονομικά Χριστουγεννιάτικα στεφάνια μόνοι σας!

Οι γιορτές πλησιάζουν και προβληματιζόμαστε εκτός από το δέντρο τι άλλο θα στολίσουμε. Ένα από τα ομορφότερα στολίδια του σπιτιού μας είναι τα στεφάνια που βάζουμε συνήθως να διακοσμούν τις πόρτες μας και να υποδέχονται τους καλεσμένους μας τις γιορτές.

- Διαφήμιση -

Ξέρατε πως το στρογγυλό σχήμα του στεφανιού ειναι συμβολικό να υπάρχει στο κάθε σπίτι διότι ο κύκλος συμβολίζει την αιωνιότητα;

Εδώ θα σας δώσω κάποιες ιδέες από το αγαπημένο μου HGTV για το πως να φτιάξετε οικονομικά στεφάνια με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σας ή στο περιβάλλον.

Τα βασικά υλικά που χρειάζεστε είναι ένα στεφάνι από φελιζόλ ή από κλαδιά τα οποιά θα βρείτε σε πολλά μαγαζία στην αγορά, ένα πιστόλι σιλικόνης, σχοινί ή σπάγκο, ένα κομμάτι ύφασμα σε ότι χρώμα θέλετε για να τυλίξετε το στεφάνι (προτείνω λινάτσα, είναι κλασσικό και πάει με όλα) και κορδέλες της επιλογής σας.

Ιδέες υλικών διακόσμησης: κάστανα, ξηροί καρποί, κουκουνάρες, κλαδιά, ξυλάκια κανέλλας, ψημμένες φέτες πορτοκαλιού, φελός κρασιού, υφασμάτινες μπάλες, ψεύτικα γκι, φλούδες μανταρινιού, μήλα και καράμελες.

Εκτέλεση: Παίρνουμε το στεφάνι της επιλογής μας.

Τυλίγουμε το ύφασμα μας στο στεφάνι σφιχτά. Πιάνουμε το ύφασμα με κόλλα το από την μια άκρη εώς την άλλη και αρχίζουμε να κολλάμε τα υλικά που διαλέξαμε. Προσέχουμε να τα κολλήσουμε σωστά.

Το στεφάνι είναι έτοιμο και με ένα σύρμα το κρεμάμε εκεί που θέλουμε ή με ένα καρφάκι το τοποθετούμε στον τοίχο.

Διαλέξτε τα υλικά που σας αρέσουν και δημιουργήστε.

Καλή επιτυχία!

Tip: Η κόλλα φροντίστε να είναι πάντα σιλικόνη γιατί αλλιώς δεν θα καταφέρετε να στερεώσετε τα υλικά σας επάνω στο στεφάνι.

Στεφάνι με κάστανα – Πηγή: hgtv.com
Στεφάνι με ψημμένες φέτες πορτοκαλιού – Πηγή: hgtv.con
Στεφάνι με στικ κανέλας – Πηγή: hgtv.com
Στεφάνι με κουκουνάρες, μανταρίνια, κανέλα – Πηγή: hgtv.con
Στεφάνι με φελλούς κρασιού και ψεύτικα γκι – Πηγή: hgtv.com
Στεφάνι με ξηρούς καρπούς, κάστανα, φέτες πορτοκαλιού, πιπεριές, κανέλα – Πηγή:hgtv.com
Στεφάνι με καραμέλες – Πηγή: hgtv.com
Στεφάνι με κουκουνάρες και κλαδιά – Πηγή: hgtv.com
Στεφάνι με στικ κανέλας με φλούδες πορτοκαλιού και κουκουνάρες – Πηγή: hgtv.com
Στεφάνι με υφασμάτινες μπάλες – Πηγή: hgtv.com

- Διαφήμιση -