Μετατρέπουμε μια παλιά ξύλινη καρέκλα σε DIY ράφι κρεμάστρα

|
|

Αξιοποιούμε τις παλιές ξύλινες καρέκλες καφενείου και τις μετατρέπουμε σε DIY ράφι-κρεμάστρα

- Διαφήμιση -

DIY κατασκευές

Projects όπως αυτό, το οποίο βρήκαμε στο “Better Home and Gardens“, αποδεικνύουν πως, με μία δημιουργική ματιά στα παλιά έπιπλα, μπορούμε έξυπνα να βρίσκουμε νέες χρήσεις, ώστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο.

Στη λογική αυτή, λοιπόν, μπορείτε «φέρνοντας» τα πάνω-κάτω σε παλιές καρέκλες καφενείου, κουζίνας, κτλπ, να δημιουργήσετε ένα όμορφο και πρωτότυπο ράφι- κρεμάστρα, το οποίο μπορεί να βρει μία νέα θέση στο σπίτι σας δίνοντας ένα vintage ύφος: στο μπάνιο, στην κουζίνα, ως εναλλακτικό κομοδίνο, σε βοηθητικούς χώρους εισόδου ή διαδρόμους, κ.ο.κ.

Τι θα χρειαστείτε

– Μία παλιά ξύλινη καρέκλα με πλάτη, όπως αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία

– Πριόνι

– Μπογιά και πινέλο

– Βίδες και κατσαβίδι

Προαιρετικά: χερούλια βρύσης ή ντουλάπας

Πώς θα το φτιάξετε

– Κόψτε τα πόδια της καρέκλας και αφήστε από το κάθισμα τόσα εκατοστά περιθώριο, όσο θέλετε να είναι το ράφι. Θα πρέπει να θυμόμαστε βέβαια ότι το ράφι είναι περισσότερο διακοσμητικό και καλό θα ήταν να μην υπολογίζουμε σε πολύ μεγάλο πλάτος και βάρος των αντικειμένων προς τοποθέτηση.

– Αντιστρέψτε την καρέκλα και βιδώστε στο πίσω μέρος του ραφιού ένα ορθογώνιο κομμάτι ξύλου από τη βάση της καρέκλας για να δημιουργήσετε ουσιαστικά μία «πλάτη» στο ράφι, που θα σας διευκολύνει στην τοποθέτησή του στον τοίχο (μεγαλώνοντας πρακτικά την επιφάνεια που θα βιδώσετε).

Βάψτε την καρέκλα στο χρώμα που επιθυμείτε.

– Προαιρετικά, τοποθετήστε στο μέρος του ραφιού που ενώνεται με την πλάτη της καρέκλας τα 2 πόμολα, δημιουργώντας έτσι extra κρεμάστρες για μικροαντικείμενα, τσάντες, κτλπ, και προσθέτοντας μία όμορφη πινελιά στην κατασκευή.

– Τοποθετήστε το νέο σας ράφι στον τοίχο.

– Στολίστε το !!!

Πηγή: design-destrict via bhg.com

- Διαφήμιση -