Η διακόσμηση και διαρρύθμιση ενός μικρού δωματίου είναι αρκετά περίπλοκη, ειδικά όταν θα μείνουν περισσότερα από ένα παιδιά στο δωμάτιο! Αυτό το πρόβλημα έχει η φίλη της σελίδας μας Βαρβάρα και εμείς τη συμβουλεύουμε.

Η φίλη της σελίδας μας, Βαρβάρα, ήρθε σε επικοινωνία μαζί μας γιατί θέλει να αλλάξει τη διαρρύθμιση του παιδικού δωματίου στο σπίτι της. Ένα δωμάτιο που φιλοξενεί τα δύο παιδάκια της, αλλά και ένα δωμάτιο που είναι μικρό για να παρέχει επιπλέον ανέσεις. Για να δούμε τις μας έστειλε ακριβώς:

Η επιστολή της Βαρβάρας:

Καλησπέρα,

θα ήθελα τη συμβουλή σας για το παιδικο δωμάτιο του σπιτιού μου.  Το σπίτι μου είναι 67τμ (2 δωμάτια, κρεβατοκάρα και παιδικό).  Έχω μία κόρη 4 ετών και ένα γιο 21 μηνών που θα πρέπει να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο. Το δωμάτιο έχει ακόμη τις κούνιες των παιδιών. Προβληματίζομαι για το πως θα το διακοσμήσω, γιατί θα απευθύνεται και για τα 2 φύλα και το κυριότερο είναι τι κρεβάτια να πάρω, για εξοικονόμηση χώρου αλλά και για να μην τα αλλάζω αργότερα.

Να πάρω κουκέτα;

Προσωπικά, νομίζω ότι θα είναι επικίνδυνη μιας και η κόρη μου κάνει ανήσυχο ύπνο (κλωτσάει) και ο μικρός είναι πολύ ζωηρός. Να κάνω άλλο 1 χρόνο υπομονή και να πάρω τότε κρεβάτια;  Εχω δει κάποια στο ίντερνετ που μου αρέσουν αλλά ενδεχομένως να είναι οικονομικώς ασύμφορα (το budget μου είναι αρκετά χαμηλό). Επιπλέον υπάρχουν και κάποια φανταστικά παιδικά δωμάτια, που ωστόσο δεν ξέρω κατά πόσο είναι πρακτικά (και ενδεχομένως να είναι ογκώδη). Θα ήθελα, αν σας είναι εύκολο, να μου πείτε την γνώμη σας ή να μου προτείνετε κάτι άλλο.

ΔEITE
23 ιδέες διακόσμησης παιδικού δωματίου για αγόρια

Θα το εκτιμούσα αν είχα άμεσα απάντηση σας, γιατί θα ήθελα να διαμορφώσω όσο το δυνατόν γρηγορότερο το παιδικό δωμάτιο.

Ευχαριστώ πολύ!

Η απάντησή μας:

Καλησπέρα Βαρβάρα,

ευχαριστούμε που επικοινώνησες μαζί μας. Θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε όσο περισσότερο. Ψάξαμε λίγο σε site του εξωτερικού και ειδικά στο pinterest.com (στο οποίο θα βρεις μοναδικές ιδέες). Λόγω του περιορισμένου χώρου θα πρέπει να περιοριοστείς και στις διαστάσεις των κρεβατιών.

Αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα πρέπει να περάσεις σε εφηβικά κρεβάτια αλλά εννοείται μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Οπότε καταφεύγουμε αναγκαστικά σε κουκέτα.

Τι κουκέτα όμως;

Οι ιδιαιτερότητες των μικρών σου, μας αναγκάζουν σε ένα χαμηλό σχέδιο ώστε να αποφεύγονται οι επώδυνες πτώσεις και των δύο. Παράλληλα το πτυσσόμενο κάτω κρεβάτι, μας επιτρέπει να κερδίσουμε σε χώρο στο δωμάτιο. Τέλος κερδίζουμε σε αποθηκευτικό χώρο για τα παιχνίδια, αφού το συγκεκριμένο σχέδιο έρχεται με τρία συρτάρια.

Παράλληλα το δωμάτιο συνδυάζεται με μία πρακτική ντουλάπα ικανή να χωρέσει τη μίνι-προίκα των μικρών παιδιών σου. Κάποια ραφάκια έρχονται και πλαισιώνουν όμορφα την όλη εικόνα. Τα χρώματα, δική σου επιλογή!

Δε γνωρίζουμε αν μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο μοντέλο στην Ελλάδα, αλλά νομίζω ότι σίγουρα θα μπορέσεις να κάνεις έναν αντίστοιχο συνδιασμό και μάλιστα πολύ οικονομικά.

Δεν θα καταφεύγαμε σε αυτά τα “ονειρικά” δωμάτια που μας ανέφερες. Όντως γεμίζουν το μάτι, αλλά ας σκεφτούμε και τις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Αυτό βέβαια είναι ανάλογα το γούστο και το πορτοφόλι του καθενός!

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε. Θα βρεις παρακάτω τις φωτογραφίες των σχεδίων.

Στη διάθεσή σου,

Η Σπιτονοικοκυρά

diakosmisi mikrou paidikou dwmatiou tospitakimou.gr

Φωτο 1 : Προσχέδιο κάτοψης παιδικού δωματίου

diakosmisi mikrou paidikou dwmatiou tospitakimou.gr

Φωτο 2: Τελική εικόνα παιδικού δωματίου