|
|

Το φθινόπωρο είναι προ των πυλών και ήρθε η ώρα να αποβάλλουμε τις τοξίνες από τον οργανισμό μας!

Δύο πολύ ιδιαίτερα φρούτα και ένα λαχανικό, που συναγωνίζεται τα θαλασσινά σε ω-3 λιπαρά, είναι οι πρωταγωνιστές στη διατροφή τον πρώτο φθινοπωρινό μήνα χαρίζοντας αποτοξίνωση και ανανέωση στον οργανισμό. Πρόκειται για το σταφύλι, το αχλάδι και τα πράσινα φασολάκια.

Τα σταφύλια έχουν ανανεωτικές, αποτοξινωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες και προσφέρονται σε υπέροχες ποικιλίες.

Αφού τα απολαύσεις πρώτα φρέσκα, μετά μπορείς να τα αποξηράνεις για να γίνουν γλυκές σταφίδες. Μην ξεχνάς ότι οι σταφίδες αποτελούν κορυφαίο αντιοξειδωτικό και ενεργειακό τρόφιμο με ποικίλες ωφέλιμες δράσεις.

Το αχλάδι μπορεί να μην είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα, όμως προσφέρει άφθονη βιταμίνη C και φυτικές ίνες, που ευεργετούν το πεπτικό σύστημα και απομακρύνουν τον κίνδυνο για καρκίνο των εντέρων.

Προσφέρεται για δίαιτα, αφού έχει χαμηλές θερμίδες, ενώ είναι ιδανικό για άτομα που υποφέρουν από τροφικές αλλεργίες.

Τα αχλάδια μπορείς να τα γευτείς φρέσκα (κρυστάλλια, κοντούλες ή βουτυράτα είναι οι δημοφιλείς ποικιλίες τους στην Ελλάδα), να τα αποξηράνεις, να τα κάνεις κομπόστα ή μαρμελάδα.

Τα φρέσκα φασολάκια, πλούσια σε ω-3 λιπαρά, ωφελούν το καρδιαγγειακό σύστημα και τον εγκέφαλο, ενώ χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους και τις φυτικές τους ίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.

Ανάμεσα στα άλλα το πυρίτιο που περιέχουν αποτελεί βασικό στοιχείο για την υγεία των οστών και του συνδετικού ιστού του σώματος.

Πηγή: goldenmag.gr
Φωτογραφία: Ιφ. Βαρδοπούλου