Εσείς γνωρίζατε ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία στην κουζίνα σας; Διαβάστε το άρθρο!

Ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία στην κουζίνα

 1. Το χερούλι του ψυγείου Μαγειρεύετε κοτόπουλο ή χοιρινό; Τα μικρόβια που υπάρχουν πάνω σε αυτά, έχουν μεταφερθεί στο χερούλι του ψυγείου καθώς ανοίγετε για να συγκεντρώσετε τα υπόλοιπα υλικά. Όσο και να πλύνετε τα κρέατα, μέχρι να μαγειρευτούν, κρατάνε πάνω τους μικρόβια τα οποία θα σκοτωθούν με το μαγείρεμα, λόγω υψηλής θερμοκρασίας.
 1. Η βρύση του νερού Και κατά το μαγείρεμα, και κατά τις δουλειές στην κουζίνα χρησιμοποιούμε τη βρύση του νερού. Μικροοργανισμοί μεταφέρονται και πολλαπλασιάζονται πάνω στη μεταλλική επιφάνεια. Ακόμα και αν πλύνουμε τα χέρια μας, εάν κλείσουμε τη βρύση με γυμνά χέρια, τα έχουμε πλέον μολύνει. Το κλείσιμο της βρύσης πρέπει να γίνεται με κομμάτι χαρτί και όχι με πετσέτα.
 1. Η πετσέτα κουζίνας
  Κλείσιμο της βρύσης χωρίς πετσέτα ; Ναι, γιατί η πετσέτες της κουζίνας είναι από τα πιο βρώμικα σημεία. Μπορεί να σκουπίζουμε τα χέρια μας αφότου τα έχουμε πλύνει, αλλά η υγρασία που συγκεντρώνεται στην πετσέτα, σε συνδυασμό με τη ζέστη που επικρατεί στην κουζίνα, λόγω του μαγειρέματος, ευνοούν την ανάπτυξη μικροοργανισμών και μούχλας.
 1. Το σφουγγάρι κουζίνας
  Είναι μετά από έρευνες το πιο βρώμικο σημείο στην κουζίνα. Εκατομμύρια μικροοργανισμοί ζουν πάνω του και αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας. Δείτε πως καθαρίζουμε το σφουγγάρι κουζίνας.
 1. Η αποχέτευση νεροχύτη
  Το ότι δεν βλέπουμε τι έχει εκεί μέσα δε σημαίνει ότι είναι και καθαρά. Ίσα-ίσα εκεί φωλιάζουν μικροοργανισμοί που πολλαπλασιάζονται και αποτελούν εστία μόλυνσης. Ειδικοί συμβουλεύουν να ρίχνουμε βραστό νερό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Αποφύγετε τα αποφρακτικά γιατί μπορεί να χαλάσουν τις σωληνώσεις μετά από συχνή χρήση. Βραστό νερό με ξύδι είναι το καλύτερο απολυμαντικό.